Angrerett ved forbrukerkjøp

angrerett-ved-forbrukerkjop

Ved kjøp av varer ved fjernsalg, dørsalg eller på annen måte utenfor selgers faste tilholdssted (f.eks. på internett) vil en forbruker som regel ha angrerett. Dette fremgår av angrerettloven.

Angreretten gir forbrukeren rett til å ombestemme seg etter at kjøpet er inngått og tingen er levert. Formålet med angreretten er å beskytte forbrukere mot agressive markedsføringsmetoder fra selgerens side, men forbrukeren har angrerett uansett hva det er som i ettertid får han til å ombestemme seg i forbindelse med kjøpet.

Hvis forbrukeren vil benytte seg av angreretten, må han gi selgeren melding om dette innen utløpet av de frister angrerettloven § 11 setter. Normalt er angrerettfristen 14 dager fra forbrukeren har mottatt tingen og de opplysninger om angrerett som selgeren plikter å gi han etter § 9, men ikke senere enn tre måneder etter at forbrukeren mottok tingen.

Hvis forbrukeren benytter seg av angreretten, faller kjøpet bort uten plikt for forbrukeren til å betale erstatning til selgeren. Forbrukeren har rett til å få kjøpesummen tilbakebetalt, men han må selvfølgelig returnere tingen til selgeren i vesentlig samme stand som mottatt, og innen rimelig tid. Returkostnadene skal bæres av selgeren, jf. § 14.

Selgeren plikter å tilbakebetale det forbrukeren har betalt innen 14 dager fra den dag selgeren mottar varen.

At forbrukeren er hindret i å levere tingen tilbake i vesentlig samme stand utelukker allikevel ikke angrerett hvis årsaken er et henderlig uhell, dette vil selger ha risikoen for.

Relevante artikler:


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *